Začnimo leto pozitivno in pogumno

Začnimo leto pozitivno in pogumno


Začetek leta. Pomemben čas. Vsaj psihološko. Z njim namreč povezujemo spremembe, novosti, odločitve, želje, cilje … A pogosto delamo račune brez krčmarja. Zakaj? Ker je razpon med željo in voljo prevelik. Želja je ogromna, volja pa caplja za njo, dokler ne omaga. In izgine. Izgine iz naših misli in s seznama.
Zato za začetek razbijte nekaj mitov, ki vas vlečejo k tlom, vas ovirajo, smetijo vaš vsakdan.
Pomislite, kateri miti (ali prepričanja) so vaši vsakodnevni spremljevalci (in sovražniki).

Najpogostejši so naslednji.

Tega ne zmorem.

Za to nisem dovolj dobra (dober).

Zdaj ni pravi čas.

Za to nimam časa.

Ne bo mi uspelo.

Za uspeh moram biti zelo izobražena/izobražen. Imeti moram najmanj diplomo. Za uspeh ne potrebujem (samo) formalne izobrazbe. 

Nima podpore.

Vzemite list papirja ali zvezek in zapišite npr. 5 svojih najmočnejših prepričanj. Nato jih prečrtajte in zraven ali pod njimi zapišite obratne, pozitivne trditve.
Tu navajam nekaj najpogostejših na podlagi izkušenj ter individualnih svetovanj in skupinskih delavnic, ki jih vodim (https://peresa.si/izobrazevanja/od-zelje-do-cilja.html). Vi pa seveda prisluhnite sebi, se pogovorite s seboj in zapišite tiste, ki vam grenijo življenje in vas omejujejo.
Tega ne zmorem.                            To zmorem.
Za to nisem dovolj dobra(dober).    Za to sem dovolj dobra(dober).
Zdaj ni pravi čas.                             Zdaj je pravi čas.
Za to nimam časa.                     Za to imam čas.
Ne bo mi uspelo.                             Uspelo mi bo.
Za uspeh moram biti zelo izobražena/izobražen. Imeti moram najmanj diplomo.              Za uspeh ne potrebujem (samo) formalne izobrazbe.
Nima podpore.                                 Imam podporo. Vesolje me podpira.

Nato … se odločite za spremembo, naredite načrt in ga začnite udejanjati. Zapis imejte na vidnem mestu. Večkrat ga preberite, še posebej, ko vas začnejo kljuvati dvomi.
Tako preprosto je to, ko premagate »vražičke« v glavi in postanete gospodar svojega življenja ter menedžer svoje osebne in poslovne prihodnosti.

Srečno na tej poti osebnega razvoja in rasti vam želim.

Kontakt