TEMELJNE DOLOČBE
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo oziroma urejajo delovanje spletne strani peresa.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S spletno stranjo upravlja Irena Potočar Papež (v nadaljevanju: podjetje Peresa). Z uporabo spletne strani se stranka oziroma uporabnik strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne strani.

Podjetje Peresa upošteva načelo točnosti navedenih podatkov in si pridružuje pravico do sprememb. Dopuščena je možnost tipkarskih napak. Fotografije na spletni strani so lahko simbolične. Dekorativni dodatki ob izdelkih na fotografijah niso sestavni del izdelkov v ponudbi, razen če je to izrecno navedeno.

Kakršnakoli uporaba vsebine spletne strani peresa.si in fotografij na tej spletni strani je dovoljena le s pisnim dovoljenjem in soglasjem podjetja Peresa.si. Vse avtorske pravice so pridržane.

Pogoji uporabe spletne strani
Vsebino, ki je objavljena na spletni strani peresa.si, se lahko uporablja in reproducira samo v nekomercialne namene, a mora kljub temu ohraniti vsa opozorila o avtorskih pravicah. Vsebino se lahko uporablja in reproducira tudi s pisnim dovoljenjem za komercialne namene.

Trudim se, da so vsa vsebine točne, vendar ne prevzemam nobenih garancij o njeni točnosti in/ali ažurnosti. Vsebine na strani se lahko kadarkoli spreminjajo, brez obveznosti o obveščanju uporabnikov in ne odgovarjam za posledice tako povzročenih sprememb.

Vse vsebine objavljene s strani uporabnikov, so objavljene na lastno odgovornost. Pridržujem pa si pravico, da vsebine kadarkoli pobrišem (predvsem zaradi žaljivih vsebin). Zunanje povezave na strani mod.si niso pod mojim nadzorom.

Katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnih strani mod.si, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh mod.si, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

VAROVANJE ZASEBNOSTI
Z registracijo na spletno stran uporabnik jamči za točnost podatkov, ki jih navede, in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne strani dostopal le on oziroma pooblaščena oseba. Hkrati soglaša, da podjetje Peresa obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku skladno s Politiko zasebnosti.

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika.

Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

Za presojo pogojev zasebnosti se uporabljata slovenska zakonodaja in evropska zakonodaja.

Pogoji zasebnosti so pripravljeni skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2, Ur. list RS, št. 163/22), Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov, GDPR), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2, Ur. list RS, št. 133/22 in sprem.)  ter drugo slovensko in evropsko zakonodajo, ki ureja posamezna področja.

SKLENITEV POGODBE
Prodajna pogodba se sklene med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

CENE
Objavljene cene veljajo za vse stranke. Vse cene so v evrih, poštnina je vidna pri naročilu. Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Spremenjene cene veljajo za nakupe do trenutka sklenitve pogodbe med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo.

ZALOGA
Če naročeni izdelki trenutno niso na zalogi, bo podjetje Peresa stranko o tem obvestilo in sporočilo predvideni čas dobave. Če se stranka s tem ne strinja, lahko odstopi od pogodbe.

DOSTAVA
Uspešno oddana in plačana naročila bodo odposlana predvidoma v roku 3-5 delovnih dneh po zaključenem naročilu. Izdelke dostavlja Pošta Slovenije na naslove v Sloveniji.

Če so prejeti izdelki ob dostavi poškodovani, mora kupec o tem nemudoma obvestiti upravljavca spletne strani na elektronski naslov irena@peresa.si

Elektronski izdelki (na primer tečaji…) so posredovani izključno v elektronski obliki.

NAČIN PLAČILA
Na spletni strani lahko plačate na več načinov, kot je to vidno v zavihku Trgovina.

Skladno z zakonskimi določbami (Zakon o enotni cene knjige) je za določene izdelke lahko kdaj omogočeno tudi plačilo po predračunu.
Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni po prejemu predračuna. Če predračun v tem času ni plačan, podjetje Peresa smatra, da kupec odstopa od prednaročila.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti podjetje Peresa, da odstopa od pogodbe. Kupec lahko o odstopu obvesti prodajalca z elektronskim obvestilom na e-naslov irena@peresa.si ali s katero drugo obliko pisnega obvestila.

Kupec je dolžan izdelke vrniti najkasneje v roku 14 dni od obvestila, da odstopa od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v izvirni embalaži, iz pošiljke pa mora biti razvidna identifikacija naročila. Stroške v zvezi z vračilom blaga nosi kupec. Prodajalec bo odklonil sprejem pošiljke z vračilom blaga, če bi moral ob prevzemu poravnati stroške pošiljanja.

V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prejeta plačila vrne z nakazilom na bančni račun, ki ga navede kupec.
Kupec nima pravice do vračila elektronskih storitev, kot so tečaji.

STVARNE NAPAKE
Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da zadevo pregleda.

Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Kupec je odgovoren, da z izdelki ravna skrbno in skladno z njihovim namenom. Prodajalec ne jamči za okvare in poškodbe na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neskrbne uporabe.

POSLOVANJE S PODJETJI
Kadar kupec ni potrošnik, kot to razume in določa Zakon o varstvu potrošnikov, ne veljajo določbe 8. in 9. točke splošnih pogojev poslovanja. Namesto teh se uporabljajo splošna pravila Obligacijskega zakonika.

VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA
Splošni poslovanja veljajo od 20. 7. 2023 do preklica in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Stranki je v trenutku nakupa na voljo aktualno besedilo splošnih pogojev poslovanja.

PODATKI O UPRAVLJAVCU SPLETNE STRANI
Peresa, poslovno sodelovanje in izobraževanje, Irena Potočar Papež, s. p., Ulica Slavka Gruma 9, 8000 Novo mesto, tel. št. 051 317 103, e-naslov: irena@peresa.si, davčna številka: SI 63402343, matična številka 6298532000. Sem zavezanka za DDV.

Podatki o vpisu v register oziroma drugo javno evidenco: podjetje je vpisano v evidenco AJPES 18. 1. 2013.

AVTORSKOPRAVNO VARSTVO
Besedilo teh splošnih pogojev poslovanja je avtorskopravno varovano in brez predhodnega soglasja avtorja ni dovoljena reprodukcija, distribucija, predelava ali kakršnakoli drugačna nadaljnja uporaba v komercialne ali nekomercialne namene.

POLITIKA PIŠKOTKOV
Spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki se ob obisku naložijo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko omogočim boljše delovanje in uporabo trgovino. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Kontakt