fbpx
Splošni pogoji poslovanja • PERESA
3
privacy-policy,page-template-default,page,page-id-3,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti med upraviteljem spletne strani in uporabniki.

 

Registracija uporabnika

Obiskovalec se lahko registrira kot uporabnik spletišča tako, da izpolni registrski obrazec in si ustvari svoj uporabniški profil. Z registracijo pridobi uporabnik pravico do uporabe spletne trgovine na www.peresa.si ter storitev in ugodnosti, ki jih ta nudi.

Z uporabo spletnega mesta obiskovalec sprejema te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

 

Točnost podatkov

Upravljavec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov.

 

Naročilo in dostava knjig ter drugih izdelkov in storitev

Za izvedbo naročila izpolni obrazec na spletni strani za določeno storitev ali izdelek ter nadaljuje s postopkom nakupa. Uporabnik se tudi strinja s splošnimi pogoji v primeru, če odda svoje naročilo prek e-poštnega obrazca ali prek telefona.

Vsa naročila bodo odpremljena v enem tednu.

 

Enotna cena poštnine

Cena dostave oziroma poštnine na naročilo je enotna ne glede na težo, in znaša 2,60 eur (z DDV)Vedno plačate le znesek, ki je na vašem dejanskem izračunu in ga kot potrdilo o naročilu prejmete na vaš e-naslov po opravljenem nakupu.

 

BREZPLAČNA POŠTNINA – Občasno se lastnik spletne strani www.peresa.si odloči za brezplačno poštnino.

 

Naročene izdelke vam bo dostavila Pošta Slovenije. Skladno s pravili Pošte Slovenije vam bo poštar pustili obvestilo, s katerim nato prevzamete paket na najbližji pošti.

Upravitelj spletne knjigarne si pridržuje pravico do zavrnitve oddanega naročila po lastni presoji.

 

Cene

Vse navedene cene izdelkov in storitev v spletni trgovini Peresa.si so navedene v denarni enoti evro (€) in že vključujejo davek na dodano vrednost. Cene se ob morebitnih akcijskih ponudbah lahko spreminjajo.

 

Načini plačila in plačilni pogoji

Na voljo so vam trije načini plačevanja:

 • po predračunu,
 • s plačilnimi karticami in
 • z računom Pay Pal.

 

Možna so le plačila v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine ostanejo naročeni izdelki last podjetja Peresa, sp. P.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Peresa.si so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04) in s priporočili GZS ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dosegljiva na sedežu podjetja (osebni prevzem ali dostava po pošti).

Kupec lahko pridobi kupoprodajno pogodbo (naročilo) na naslednji način:

 • pošlje zahtevek po elektronski pošti na naslov irena@peresa.si;
 • naročilo sam odda na spletni strani www.peresa.si.

Kupec lahko pridobi kupoprodajno pogodbo (naročilo) v naslednjih jezikih:

 • v slovenščini (velja za kupce z območja Republike Slovenije).

Račun o opravljenem plačilu kupnine bo kupec prejel po pošti skupaj z naročenim izdelkom ali na e-naslov, za izbrano storitev pa po izvedbi te storitve (npr. izobraževalna delavnica).

 

Vračilo izdelkov oziroma odstop od pogodbe (velja 30-dnevno jamstvo)

Potrošniki imajo pri nakupu prek interneta skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (43. do 45. a člen) pravico do vračila naročenih in prejetih izdelkov. Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe in ne za nakupe za nadaljnjo prodajo) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: irena@peresa.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok začne teči en dan po datumu prevzema oziroma prijave. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (gre za dogovor med kupcem in dostavljalno službo). Blago je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe oziroma nakupa.

S 30-dnevnim jamstvom omogoča spletna trgovina Peresa.si vračilo že dostavljenih knjig in že plačane kupnine brez kakršnih koli vprašanj. Prvi dan 30-dnevnega jamstva začne teči po dveh dneh od naročila, torej na dan prejema (za praznike pa dnevu naročila še dodatno prištejemo dela proste dneve).

Nepoškodovane knjige nam v enaki količini in originalni embalaži s priloženim originalnim računom, kopijo vašega osebnega dokumenta, bančne kartice, s katere bo razvidno vaše ime in TRR ,ter izpolnjenim obrazcem za odstop od pogodbe pošljite na naslov:

Peresa, Irena Potočar Papež, s. p.

Ulica Slavka Gruma 9

8000 Novo mesto

s pripisom “Odstop od pogodbe”

Stroške vračila blaga krije kupec.

 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pred opravljanjem vračila kupnine mora potrošnik predložiti tudi dokazilo, da je blago že poslal na sedež podjetja.

Prosimo vas, da ob vračilu blaga navedete številko transakcijskega računa v obliki dopisa, ki naj bo priložen v paketu, ali pa svoje podatke in TRR sporočite na e- naslov irena@peresa.si.

Za vračilo kupnine, plačane s kreditnimi karticami in Moneto, je rok za vračilo 30 delovnih dni oziroma ko je iz prejetih izpiskov ponudnika razvidno plačevanje s kreditnimi karticami ali Moneto, da je šlo za bremenitev računa stranke. Pri vračilu vam bomo od kupnine odšteli 5 % vrednosti zaradi plačila provizije.

 

Stvarna napaka

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja tudi iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt. Stvarno napako lahko uveljavljate v roku dveh let od nakupa, če se je na izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oziroma ta napaka ni posledica vašega dejanja.

Če na kupljenem izdelku potrošnik ugotovi stvarno napako, lahko v roku 2 mesecev od dneva, ko je napako odkril, pri čemer od dneva nakupa ne smeta miniti več kot 2 leti, pri prodajalcu uveljavlja enega izmed naslednjih zahtevkov, ki ga potrošnik izbere sam:

 • odprava napake ali
 • zamenjava blaga ali
 • vračilo plačanega zneska.

 

Kdaj gre za stvarno napako?

Po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) je napaka stvarna:

 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Kako se preverja primernost izdelka? Preverja se jo z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste.

 

Kako se stvarno napako uveljavi?

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda (vračilo na lastne stroške) v zakonsko določenem roku. Če napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

 

 

Nagradne igre – nagrade

Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče zamenjati za gotovino. Za prejete nagrade mora uporabnik, v skladu z Zakonom o dohodnini, upravitelju spletne trgovine posredovati svojo davčno številko in kraj davčnega urada.

 

Informacije

Za morebitna dodatna pojasnila pišite na e-naslov irena@peresa.si in z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja ter prisluhnili vašim predlogom in željam.

 

Varstvo osebnih podatkov

Upravitelj spletne trgovine mora spoštovati določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki, pridobljeni od uporabnikov ob registraciji, bodo varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam. Uporabniki s potrditvijo naročila dovoljujejo upravitelju spletne trgovine upravljanje z osebnimi podatki v poslovne in propagandne namene.

Upravitelj si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

Šteje se, da uporabnik ob registraciji v spletno trgovino, pri kateri s klikom potrdi, da sprejema in se strinja s temi splošnimi pogoji, daje osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zahteva skladno s predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Upravljavec bo pri obdelavi osebnih podatkov uporabnika in pri ravnanju z njimi ravnal skladno z zahtevami predpisov o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. 94/2007).

Upravljavec bo zaradi zavarovanja osebnih podatkov uporabil organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava. Prav tako upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

 

Pravica uporabnika zahtevati prenehanje uporabe osebnih podatkov

Uporabnik lahko kadar koli pisno ali na drug dogovorjen način (npr. prek elektronske pošte) zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15  dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja.

 

Piškotki (Cookies)

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu.

Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku samodejno dodeljen piškotek. Ko se kot uporabnik ob vsakem naslednjem obisku vrnete na to stran, jo brskalnik “pokaže” strežniku ter tako ohrani nastavitve, ki ste jih kot uporabnik že uporabili, ter s tem omogoči uporabniku enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Piškotke uporablja večina vodilnih spletnih strani.

V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani (npr. ime obiskovane spletne strani, ki jo opravi v svetovnem spletišču), vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

 

Varnost nakupa v spletni trgovini

Upravitelj spletne trgovine uporablja ustrezna tehnološka in programska orodja za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

Spremembe splošnih pogojev

Upravljavec si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev za uporabnike spletnega portala.

 

Končna določila

Uporabnik ob registraciji oziroma nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine peresa.si in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Če medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Novem mestu. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

 

Vabljeni s Pereso v svet novih znanj in spoznanj.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off