Moje bogastvo

Zame najpomembnejše bogastvo ni povezano z denarjem in zlatom. Pa tudi s kriptovalutami ne. In tudi z nepremičninami ne. Prav tako ne z avtomobili.
Bogastvo, pravo bogastvo, se po mojem mnenju meri s prav posebnimi »vatli«. Ti so v ljudeh – v njihovih srcih in dušah. Zrcalijo pa se skozi besede in dejanja. Samo to šteje. Samo to bogati človekov (vsak)dan.
Kako človek ve, ali je tovrstno bogat? Pomislite, kakšne volje in s katero mislijo se zbudite. Morda greste v nov dan z besedami »Ojoj, spet je ponedeljek. Le kdaj bo petek?« ali kaj podobnega ali pa si rečete: »Jupi, zdrav sem, živ sem, pripravljen sem na nov dan in vse, kar in kogar mi ta prinaša.«
Bogastvo je imeti voljo, pogum in veselje v srcu. Bogastvo je potovati skozi življenje družno z osebami, ki so ti blizu (družinski člani, ostali sorodniki, prijatelji, sodelavci, osebni guru – duhovni trener in mentor), in tistimi, ki mimobežno prinašajo v tvoj energijski in življenjski prostor prijaznost, radost, spoštovanje, naklonjenost – trgovka, poštar, natakar, poslovni partner, tu in tam kdo, ki ga srečaš na pločniku ali v trgovini, v dvigalu, na avtobusu, seminarju … Na krajih, ki združujejo, ne razdružujejo.
Ljudje smo namreč družbena bitja in potrebujemo drug drugega. Zato se veselimo teh snidenj in se učimo, podpirajmo, si pomagajmo … Tako je jutro bolj svetlo, dan bolj sončen in večer bolj izpopolnjen. Z mislijo in zavedanjem, da se imamo, da nikoli, res nikoli nismo sami.


Srkajmo iz življenja lepo, okusno, dobro. Vsak novorojeni dan nam za to ponuja ogromno možnosti in priložnosti. Tako preprosto je to.
Hoditi po svetu z zaprtimi ali odprtimi očmi. Slišati ali preslišati, kar ti z različnimi znamenji sporoča okolje. Vzeti ali pustiti, kar ti ponuja vesolje. Izbira je tvoja.
Jaz se tega zavedam in svobodno izbiram. Tudi to je moje bogastvo. Svobodna izbira.

Kontakt