Uživam v delu in nedelu

Uživam v delu in nedelu


Ljudje se opazujemo. Spremljamo drug drugega. Opazujemo, ocenjujemo, komentiramo, govorimo in se pogovarjamo … Eni več, eni manj. Mižimo pač ne. Pa tudi ušes si ne zatiskamo.
In na podlagi vsega tega si ustvarjamo mnenje drug o drugem. Bolj si izpostavljen, pogosteje si ocenjevan. Tako pač je in to ni nič slabega.
Ampak …, veste, kaj je meni pri tem zanimivo? Objavljam fotke in zapise na FB, kar je na nek način poseben dnevnik. Osebni in poslovni. Torej zavestno spustim v javnost, kar želim. In nič kar tako. Vse zelo premišljeno. Osebne in poslovne objave ter fotke. In velikokrat me ljudje ogovorijo, sprašujejo, komentirajo … v smislu: »Blagor tebi. Saj samo uživaš.« Ali pa: »A ti sploh kaj delaš? Samo uživaš.«
Vidijo me na fotki v Madridu, Sevilli, na morju, potepu, kavici v sredici delovnega dne in tedna. No, vidijo me tudi v predavalnici, na odru, med knjigami … A to nekako odrinejo iz ospredja in vidijo le »uživancijo«. A najbolj zanimivo, zame pa dragoceno, je, da uživam na obeh odrih svojega življenja. Zasebnem in poslovnem. Ko delam, delam na polno in se znam v tem tudi zabavati ter nenehno učiti. Ko uživam, uživam na polno in tudi takrat se učim. Povezujem oboje in pretakam izkušnje, znanja in spoznanja in ene amfore življenja v drugo. In … ne nezanemarljivo – to z veseljem prenašam tudi naprej. Delim z drugimi.
In iz tega izvira moje sporočilo vsem vam. Delajte tisto, kar res lahko delate s srcem. Seveda je pomemben tudi um, a poskušajte oboje povezati v pogUM. Le ko znamo in zmoremo uživati v delu ter nedelu, je naše poslanstvo pravo. Jaz sem ga našla in ga živim. In to tudi vsem vam želim.”

Kontakt