fbpx
Ste človek akcije ali mojster izgovorov • PERESA
3247
post-template-default,single,single-post,postid-3247,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Ste človek akcije ali mojster izgovorov

Ste človek akcije ali mojster izgovorov

Poznate ljudi, ki stokajo, kako se nič ne da? In imajo seveda za to tisoč in še več izgovorov. Krivi so drugi, krive so okoliščine.
Če imate željo, še več, če imate cilj in vizijo, bodite vedno in povsod na preži. Bodite budni! Ko zagledate val, ki prihaja proti vam, ga ujemite in zaplujte z njim. To je pomembno. Res je pomembno, da ne zamudite pravih priložnosti v življenju. Nekatere se pojavijo samo enkrat. In se nikoli ne vrnejo. Ni popravnega izpita.
Podajam svoj primer, da boste razumeli, kaj imam v mislih. Eden od mojih sedanjih poslovnih projektov, ki je obsežen in zahteven, je povezan tudi s knjigo Moj prijatelj BonTONČEK. Tako sem kar nekaj časa iskala pravega prevajalca. Želela sem, da je t. i. »native speaker«. In kaj se je zgodilo? Kaj se zgodi vedno, ko smo budni? Ko je naš um buden?
Radio poslušam samo med vožnjo v avtomobilu (pa še to ne vedno). Tako se nekega dne vračam z dela, s predavanja, in zaslišim na radiu napovednik za oddajo, v kateri bo gost ta in ta oseba. Anglež, ki trenutno živi v Sloveniji, sicer pa prevajalec in lektor.
Zapomnila sem si ime, ga takoj našla na spletu in mu pisala. V desetih minutah sem dobila njegov prijazen odgovor, da je trenutno zelo zaseden (meni pa se je seveda mudilo), mi pa lahko priporoči prijatelja, ki je tudi Anglež in dela kot prevajalec in lektor. Vse sva se dogovorila.
Noro! Štirje dnevi so minili od prvega stika s prevajalcem do prevoda knjige. In to je to! Ko imaš začrtano pot, ko veš, kaj hočeš …, ne odlašaj, ne »cincaj«. Stopi, kaj stopi, skoči v akcijo! To je edini način, da ti lahko uspe. To je edini način, da boš zadovoljen in da si nikoli ne boš očital, kaj bi bilo, če bi bilo …, ker nisi poskusil.
Izgovori v tem mojem opisanem primeru bi lahko bili: Nikogar ne poznam. Nimam prevajalca. Je predrago. Predolgo bo trajalo. Ni pravi čas za to. In tako naprej. In tako naprej.
V koš za smeti z izgovori in skok v akcijo! To je moj nasvet. To je formula za uspeh. Vsak jo ima v svojih rokah in svoji glavi. Zato kar pogumno novim izzivom naproti. Srečno in srčno na poti.0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off