Nora ali pogumna?

30. julij 2017. Jutro je, ura šest. Sedim na obali čudovitega koščka Sardinije in zrem v neskončnost. Opazujem tisočere kapljice, ki tvorijo veličastno celoto – morje.
Vsak val ima svojo pot. Vsak val ima svoj namen. Njegova pot se ni začela tu in ne danes. Nekje se bo združil z drugim valom. In oba s še enim in vsi trije z novim. Ne vedo, kam potujejo, a se s tem ne obremenjujejo. Igrivo uživajo na svoji poti, neobremenjeni s ciljem. Čeprav se ne zavedajo, pa ima vsak val svoje poslanstvo. Kot ti in jaz. Ljudje se od nežive narave razlikujemo po tem, da svoje poslanstvo lahko odkrijemo. To je naša prednost.
Eni prej, eni kasneje. Jaz sem ga pri petinštiridesetih letih. Za vsakega je pravi čas takrat, ko se zgodi premik v njegovi glavi. Nikoli ni prepozno ali prezgodaj. Sploh pa pri tem ne štejejo leta starosti, ampak izkušnje, znanje, modrost, spoznanja, načela, vrednote …
Ko sem po dobri službi (plači in položaju) rekla »Adijo« (in to le 3 minute vožnje od doma), sem se podala v neznano prihodnost. Brez taktiziranja. Verjela sem vase, poslušala sem svoj notranji glas, nasvete zveste prišepetovalke gospe Intuicije, varuha v sebi in naredila spremembo. A kljub vsemu z veliko odgovornostjo kot žena, mama, »lastnica« kredita …
Mi verjamete, če vam povem, da sem to storila, čeprav nisem imela sklenjene ene dolgoročne (niti kratkoročne) poslovne pogodbe v žepu? Prav tako ne znanja o samostojnem podjetništvu, davkih, računovodstvu …. Vendar sem vseeno odločno stopila na novo ozemlje. To mi je predstavljalo življenjski izziv. Počutila sem se, kot bi mi vzpodbudo in moč v moja jadra poslal veter. Počutila sem se vznemirjeno, močno. Pogumno, motivirano. In malo noro … V pozitivnem smislu.

Prvi korak sem naredila 1. januarja 2015 in v prvem mesecu sem zaslužila samo 300 evrov. A to me ni potrlo. Verjela sem vase, v svoje znanje, prednosti, potenciale, ki sem jih dolga leta negovala in končno prebudila. Ko danes pomislim, koliko volje, prepričanja, vere vase sem imela takrat! In tako je še danes. Vse to je pogoj za uspeh. Vera in zaupanje vase.
Sem nora, ker sem verjela, da lahko svetu in ljudem veliko dam? Da jim lahko pomagam do izpopolnjenega življenja, osebne in poslovne odličnosti, veselja do življenja in dela ter ravnovesja med zasebnim in poslovnim svetom? Sem nora, ker sem verjela (zdaj to vem), da lahko lepo, izpopolnjeno in kakovostno živim kot samostojna podjetnica? Nora ali pogumna? Pogumno nora in noro pogumna.

Morda eno in drugo, a danes vem, da sem se odločila prav. V svojem delu izjemno uživam in imam obilje v vseh pogledih.

Svet se vrti in mi z njim. Narekujemo mu spremembe in se tudi sami spreminjamo. Z nami pa tudi pravila, navade, način dela in življenja. A vsi si želimo živeti zadovoljno in uspešno življenje. Živeti, ne le PREživeti. Verjamem, da smo lahko z nenehnim učenjem in paberkovanjem po vrtovih znanja, oplemenitenim z izkušnjami, lahko še boljši, še uspešnejši. Zato želim, da s pomočjo tega mojega zapisa, v katerega sem prelila svoj primer, pogumno in samozavestno vstopite tudi vi v svet obilja in izobilja. Srečno in srčno na tem popotovanju vam želim!
Več o tem boste izvedeli kmalu tudi na motivacijskem druženju, če boste nanj prišli. 🙂

Kontakt