fbpx
Nora ali pogumna? • PERESA
3249
post-template-default,single,single-post,postid-3249,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Nora ali pogumna?

Nora ali pogumna?

30. julij 2017. Jutro je, ura šest. Sedim na obali čudovitega koščka Sardinije in zrem v neskončnost. Opazujem tisočere kapljice, ki tvorijo veličastno celoto – morje.
Vsak val ima svojo pot. Vsak val ima svoj namen. Njegova pot se ni začela tu in ne danes. Nekje se bo združil z drugim valom. In oba s še enim in vsi trije z novim. Ne vedo, kam potujejo, a se s tem ne obremenjujejo. Igrivo uživajo na svoji poti, neobremenjeni s ciljem. Čeprav se ne zavedajo, pa ima vsak val svoje poslanstvo. Kot ti in jaz. Ljudje se od nežive narave razlikujemo po tem, da svoje poslanstvo lahko odkrijemo. To je naša prednost.
Eni prej, eni kasneje. Jaz sem ga pri petinštiridesetih letih. Za vsakega je pravi čas takrat, ko se zgodi premik v njegovi glavi. Nikoli ni prepozno ali prezgodaj. Sploh pa pri tem ne štejejo leta starosti, ampak izkušnje, znanje, modrost, spoznanja, načela, vrednote …
Ko sem po dobri službi (plači in položaju) rekla »Adijo« (in to le 3 minute vožnje od doma), sem se podala v neznano prihodnost. Brez taktiziranja. Verjela sem vase, poslušala sem svoj notranji glas, nasvete zveste prišepetovalke gospe Intuicije, varuha v sebi in naredila spremembo. A kljub vsemu z veliko odgovornostjo kot žena, mama, »lastnica« kredita …
Mi verjamete, če vam povem, da sem to storila, čeprav nisem imela sklenjene ene dolgoročne (niti kratkoročne) poslovne pogodbe v žepu? Prav tako ne znanja o samostojnem podjetništvu, davkih, računovodstvu …. Vendar sem vseeno odločno stopila na novo ozemlje. To mi je predstavljalo življenjski izziv. Počutila sem se, kot bi mi vzpodbudo in moč v moja jadra poslal veter. Počutila sem se vznemirjeno, močno. Pogumno, motivirano. In malo noro … V pozitivnem smislu.

Prvi korak sem naredila 1. januarja 2015 in v prvem mesecu sem zaslužila samo 300 evrov. A to me ni potrlo. Verjela sem vase, v svoje znanje, prednosti, potenciale, ki sem jih dolga leta negovala in končno prebudila. Ko danes pomislim, koliko volje, prepričanja, vere vase sem imela takrat! In tako je še danes. Vse to je pogoj za uspeh. Vera in zaupanje vase.
Sem nora, ker sem verjela, da lahko svetu in ljudem veliko dam? Da jim lahko pomagam do izpopolnjenega življenja, osebne in poslovne odličnosti, veselja do življenja in dela ter ravnovesja med zasebnim in poslovnim svetom? Sem nora, ker sem verjela (zdaj to vem), da lahko lepo, izpopolnjeno in kakovostno živim kot samostojna podjetnica? Nora ali pogumna? Pogumno nora in noro pogumna.

Morda eno in drugo, a danes vem, da sem se odločila prav. V svojem delu izjemno uživam in imam obilje v vseh pogledih.

Svet se vrti in mi z njim. Narekujemo mu spremembe in se tudi sami spreminjamo. Z nami pa tudi pravila, navade, način dela in življenja. A vsi si želimo živeti zadovoljno in uspešno življenje. Živeti, ne le PREživeti. Verjamem, da smo lahko z nenehnim učenjem in paberkovanjem po vrtovih znanja, oplemenitenim z izkušnjami, lahko še boljši, še uspešnejši. Zato želim, da s pomočjo tega mojega zapisa, v katerega sem prelila svoj primer, pogumno in samozavestno vstopite tudi vi v svet obilja in izobilja. Srečno in srčno na tem popotovanju vam želim!
Več o tem boste izvedeli kmalu tudi na motivacijskem druženju, če boste nanj prišli. 🙂0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off