Razbijte okvir

Kako se počutite v svoji koži? Uživate v tem, kar imate, in s tistimi, ki jih imate? Ali otožno, morda zavistno, jezno … opazujete one, ki so videti srečni, zadovoljni? Kdo je kriv, da niste v njihovem »klubu«? Krivec ni daleč, krivec je v isti koži kot vi. Ste vi sami.
Vem, pomislili boste, da tega vi pa res ne morete, da to ni za vas, da nimate časa, denarja, volje, energije … Pa je vse to res? Odgovorite si iskreno. Poglejte na situacijo in svoje počutje z druge strani. Morda pa vam je to všeč. Dokler se ne začnete primerjati z drugimi. Kajti vedeti morate, da vidite le njihov cilj, ne pa poti, ki so jo prehodili.
Morda ste radi v coni udobja, medtem ko drugi stopajo iz nje. Morda gledate npr. nadaljevanke, medtem ko drugi pišejo, berejo, telovadijo … Kar koli že občudujete pri njih in pogrešate pri sebi. Cona udobja je lepo uokvirjena in res je težko stopiti iz nje. Je pa vredno. Zato razbijte okvir, živite brezmejno. Začrtajte si pot in cilj bo prišel. Vse, kar sanjate, lahko tudi storite, je rekel Walt Disney. Zato glavo pokonci, dvignite nos (morda od tu beseda ponos), poravnajte držo in stopite naprej. Nasmeh bo prišel na obraz sam od sebe. In žar v očeh tudi. In pozitivne misli prav tako. In energija, življenjska energija vas bo poganjala naprej. Samo naprej! Zato razbijte omejujoči okvir! Zaživite in živite! Kajti … kot je rekel Randy Pausch …čas je vse, kar imate, in morda ga je manj, kot si mislite.

Kontakt