(Po)iščite v sebi najboljše

Velikokrat me ljudje sprašujejo: »Kaj si naredila? Kako ti je to uspelo? Kako si prišla do tu, kjer si?«

Vsak nosi v sebi veliko potencialov, ki spijo. Morda zanje posameznik ne ve, ker se ne ukvarja sam s seboj. Ker drvi skozi življenje brezbrižno, hlastajoč za več in še in še … Ker se ne zna ustaviti, prisluhniti sebi, svojim željam in potrebam. Ne zna, ne zmore ali se mu ne zdi pomembno narediti kdaj pa kdaj osebne inventure. Si podati roko, se pogovoriti sam s seboj. A le tako – če se pogovarja v svojem notranjem monologu, posluša in se sliši – se lahko premakne z ene točke do druge. Lahko raste, razpre krila in (po)leti. Le tako, z lastno pobudo, hotenjem, vztrajnostjo, navdušenostjo.
Morda boste rekli, da to ni enostavno. Res ni. Od človeka in njegovega ega zahteva tak premik veliko samodiscipline, odgovornosti, radovednosti, volje in še česa. A se splača.
Ljudje imamo radi okvirje in mejnike. Po njih, v skladu in sozvočju z gospodom Kronosom, načrtujemo in delujemo. Zato je lahko prav čas, ko se staro leto umakne novemu, priložnost za to, da si namenimo čas, ljubezen, pozornost … in kaj spremenimo. Izbezamo iz sebe odlike in pozitivne lastnosti ter jih uporabimo kot gradnike za nadaljnje življenje. Takšno, ki nas bo navdajalo s ponosom, navdušenjem, ljubeznijo in hvaležnostjo.
Življenje je lepo, če vzamemo njegove vajeti v svoje roke. Ali ste vedeli, da povprečno življenje šteje le 29.000 dni oziroma 960 mesecev? In še to le pod pogojem, če bomo praznovali npr. 80. rojstni dan … Zato … živimo! Dodajajmo življenje letom in ne let življenju … Spremenimo v realnosti glagol preŽIVETI v ŽIVETI. In delajmo s srcem.

*Seveda za to obstajajo tudi metode in tehnike. Lahko vam pomagam, kot sem že mnogim, z osebnim kovčingom (coachingom), a nimam čarobne paličice. Glavni del naloge je pri posamezniku. Odvisno od njegove odločitve. Ko se OD-LOČI, loči od nečesa (starih vzorcev, prepričanj …), in ODLOČI za svežino v svojem življenju.

Kontakt