fbpx
Ona dela s strastjo • PERESA
3271
post-template-default,single,single-post,postid-3271,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Ona dela s strastjo

Ona dela s strastjo

Strast je energija božanskega navdiha,
ki živi skozi nas.«
Joe Vitale

Imeti rad svoje delo. Kaj ni to najlepše, kar si lahko želiš na poslovnem področju? Če imaš namreč rad svoje delo, je vse lažje. Vse teče, energije se prelivajo, misli dopolnjujejo, projekti uspevajo, pravi ljudje vstopajo v tvoje življenje …
Ko v nečem uživaš, to delaš s strastjo. Za to pa te vesolje nagradi. Nagradi te s še več obilja – s še več priložnosti za veselje in srečo.
Zakon kroženja pomeni, da vse kroži in se povezuje. To velja tudi za posel; če delaš rad, delaš s strastjo. Si zavzet. V svoje delo – pa naj bo to povezano s storitvami ali/in izdelki – in svoj odnos z ljudmi (sodelavci, strankami, poslovnimi partnerji …) vnašaš strast. In to se opazi – vidi, sliši, občuti. Ko nekdo to v tebi prepozna, še raje sodeluje s teboj in se vedno vrača.

Navajam primer, da boste razumeli, kaj imam v mislih.
Pred dnevi sva z možem sedela v prijetni grški restavraciji z njihovo tradicionalno hrano na Zakintosu. Natakarica, ki naju je stregla, je že s prvim stikom pri meni naredila dober vtis. Jaz temu rečem, da je naredila test.
Saj veste, vsak je na področju, s katerim se ukvarja, vsaj malo poklicno (de)formiran. No, jaz sem kar precej. Priznam. Tako tudi v lokalih moje tipalke za (poslovni) bonton takoj zaznajo situacijo in jo ocenijo.
Torej …, prvi vtis, ki ga je naredila name natakarica v omenjeni taverni Athinna, je bil odličen. In z vsakim prihodom k najini mizi ga je še utrjevala. Kako je znala svetovati, se pogovarjati, nasmehniti … Kot turist seveda pričakuješ v gostilni drugačen protokol kot pri vsakdanjem kosilu oziroma malici v domačem okolju. No, da me ne boste razumeli narobe. Tudi tam štejejo prijaznost, profesionalnost, vljudnost. A na dopustu je to drugače.
Čeprav zveni vse morda zelo preprosto, ni. Najti in upoštevati pravi »odmerek« pogovora, da to za gosta ni vsiljivo, a hkrati še vedno ustvarjati pri gostu občutek, da ni le številka, ni enostavno. Ko te natakarica vpraša, od kod si, ter nato pove ona nekaj podatkov o tvoji državi ter si vzame nekaj minut zate, čeprav je terasa polna, veš, da je prava oseba na pravem mestu. Njena zmaga je tu.
Naj povem ob tem, da takega sprejema nisva bila deležna le midva. Pri vsaki mizi se je pomudila kratek čas. To je profesionalen odnos s srcem. To je delo s strastjo.

Veste, zakaj to še posebej poudarjam? Ker sva jo (glede na obnašanje) »določila« za lastnico lokala. Ob koncu sva jo vprašala, ali je šefico taverne. Presenetila naju je z odgovorom, da ne. Z nasmeškom na ustih je rekla: »Ne. Nisem šefica, nisem lastnica. Tu sem zaposlena že 15 let in v svojem delu res uživam.« Uauuuu, kapo dol, bi rekel Srečko Katanec.

To, dragi moji bralci, je delo s srcem in strastjo. Delo s takim značajem vedno prinese obilje. Obilje v obliki zadovoljstva, še več posla, sreče, idej in tudi denarja. Zame logična posledica tega mojega navdušenja nad natakarico in njenim odnosom do dela je bila, da sem ob koncu stopila do pravega šefa (ki je bil pri blagajni na terasi) in gospo pohvalila. Ja, pohvala je zlata gesta, ki sproži motivacijo in pripomore k navdušenju, optimizmu, pozitivni samopodobi … In vse to vodi v strast.
No, pohvala pa je že tema za drug zapis.0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off