fbpx
KaiZen • PERESA
3325
post-template-default,single,single-post,postid-3325,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

KaiZen

KaiZen

Konkurenca je danes na vseh poslovnih področjih velika. A prav je, da obstaja. Omogoča nam namreč, da se trudimo in rastemo. Zasebno in poslovno. Le tako lahko preživimo in še več – kakovostno živimo.
Ko se tega zaveš in to sprejmeš, nimaš več tovrstnih težav ne s sabo ne z drugimi. Veš, da vsak teče po svoji progi, na kateri se srečuje z ovirami in priložnostmi v obliki izzivov.
Tako ne izgubljaš časa in energije z oziranjem po drugih, razmišljanjem o njih in njihovem delu ter z detektivskim sledenjem, kaj delajo, kje delajo, kako delajo, s kom delajo … Za vse na tem planetu je dela dovolj – priložnosti zanj si moram ustvariti vsak sam.
Pomembno pa je, da se nenehno trudimo za KaiZen. Beseda KaiZen izhaja iz dveh japonskih ideogramov, ki pomenita izganjanje slabega (Kai) in delanje dobrega (Zen). V gospodarskem okolju izraz KaiZen pomeni “nenehni napredek” oziroma “nenehne izboljšave” v tehnoloških procesih. Najbolj so KaiZen razvili Japonci, predvsem v podjetju Toyota.
Jaz pa pravim, da je KaiZen pomemben tudi na ravni medsebojnih odnosov – da se nenehno trudimo za gradnjo trdnega komunikacijskega mostu in krepimo dobre, pozitivne odnose. K temu lahko vsak doda svoje.
Z udeleženci mojih predavanj o komunikacijskih odvozlankah se veliko ukvarjamo s tem. Iščemo tehnike, poti in odgovore na preprosto vprašanje, kaj in kako delati ter razmišljati, da sem/bom zadovoljen v zasebnem in poslovnem okolju. Zadovoljstvo v prvem je pogoj za uspešnost v drugem. In obratno. Oboje je tesno prepleteno.
Včasih je morda težko. Ločiti se je treba od morebitnih gnilih sadežev v zaboju. A to obeta rast in razvoj tudi v zahtevnem okolju, ko ste morda obdani s t. i. energijskimi kradljivci. In danes, v izjemno zapletenem časovnem obdobju in stresnih razmerah, je žal teh veliko. Ja, prav je, da pomagamo vstati nekomu, ki je na tleh. A ne vedno in ne za vsako ceno. Predvsem pa se ne zapletati v vozle tako, da vas vrv zadrgne …
Imejte se radi, cenite svoje telo, svoje razmišljanje, svoje delo … Šele ko ceni človek sebe in se sprejme z vsemi plusi in minusi, lahko objame in objema tudi druge.
Proces tovrstne rasti in izboljšav (KaiZen) je vseživljenjski. Biti bi moral samoumeven kot vsak dih, ki ga naredimo, da živimo.”0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off