“Gospod natakar, še en konjak, prosim!”

Vsak dan nas objame tisoč novih priložnosti. Vsak dan ogromno potencialov v nas čaka, da jih spustimo na plano. Vsak dan posrkamo vase številne informacije. Od vsakega posameznika pa je odvisno, kako jih sprejme in obdela, katere zadrži, katere odvrže. Preveč jih je, da bi vsem dovolili domovanje v našem umu in srcu. Se strinjate z mano?

Na številnih druženjih z ljudmi iz različnih okolij vidim, da je vse več takih, ki potrebujejo vzpodbudo od zunaj, navdih, pohvalo, pomoč pri odrivu …

V življenju poteka vse po zakonu izbire. Tudi naše delo. Kaj delamo in koliko delamo ter zakaj delamo. Kaj nam prinaša duhovni dobiček, zadovoljstvo, mirnost, veselje …? Kaj nas utruja, bremeni, ovira, uničuje …? Si želimo prvo ali drugo? Smo kreator svojega življenja in pomembno je, da sodelujemo pri vsakem poglavju v njem. Zato ga začnite načrtovati in pisati zdaj. Bodite vztrajni kot Menartov pesniški lik, ki reče takrat, ko natakar pride, da pobriše lužico konjaka na mizi, s tem pa tudi njegove sanje, ki jih je s prstom risal vanjo, ta vztraja in reče: »Gospod natakar, še en konjak, prosim!« Vztrajnost! Usodo ima vsak v svojih rokah.

Pomislite … V službi imamo zapisano strategijo, poslanstvo, vizijo, vrednote … Kaj pa sicer v življenju? Mislite, da to ni potrebo? Zakaj ne? Kaj vam prepričuje, da tega ne naredite? Kaj vas ovira?
Vsi, brez izjeme, imamo svoje sanje. A pomembno je, da jih znamo, želimo in zmoremo spremeniti v resničnost. Da jim znamo podariti dušo in srce, da bodo zadihale, zaživele. Zato … prebudite svoje speče potenciale in bodite kreator svojega življenja SAMI!
Premaknite meje v svoji glavi in življenjska energija bo stekla. In če bo dozirana v pravih odmerkih in s pozitivno naravnanostjo, bodo tudi ovire lažje premagljive. Z vztrajnostjo, srčnostjo, ustrezno prilagodljivostjo in optimističnim pogledom na svet je vse mogoče, kajti »vedno se najde kotiček, od koder je pogled na svet lep,« je dejala Christine Guenette.

Za začetek in test, kje ste, pa si zastavite vprašanje Kam usmerjam svojo pozornost? in nanj iskreno tudi odgovorite. V preteklost, sedanjost ali prihodnost?
To, da znamo skočiti iz sedanjosti v preteklost in prihodnost, vpliva na našo samopodobo. A pomembno je, da znamo ta miselna potovanja v svoji glavi nadzorovati in jim odmerjati ustrezen odmerek časa in energije. V kaj se npr. »zapičite« pri potovanju v preteklost? V 5 odstotkov tistega, česar niste uresničili, ali v 95 odstotkov uspešnih dejanj, dogodkov, odnosov …?
Z ustrezno mentalno strategijo lahko živimo srečno in uspešno. Tako se ob koncu dneva s hvaležnostjo sprehodimo po dnevu, ki se preliva v noč; po vseh postajah, na katerih smo se zadržali zasebno ali poslovno, pri vseh ljudeh, ki so se nas dotaknili s svojo prijaznostjo, profesionalnostjo, srčnostjo, dobronamernostjo, znanjem … In naša energijska bilanca bo pozitivna.
Zavedajmo se, da je naše počutje (osebna energija) odvisno od tega, kaj mislimo, kaj čutimo, kaj delamo in kakor ravnamo s sabo in z drugimi. In katerih misli, ki nam švigajo skozi možgane, je več … Negativnih ali pozitivnih. Vseh skupaj je v enem dnevu približno 90.000. Ste vedeli to?
Preprosto … odvreči je treba neprijetno prtljago, ki potiska k tlom in duši. Vztrajati pa je treba, kadar je to potrebno. Zakon setve in žetve deluje tudi v tretjem tisočletju …

Kontakt