fbpx
Ime mi je Irena • PERESA
3349
post-template-default,single,single-post,postid-3349,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Ime mi je Irena

Ime mi je Irena

Ko me je v odraščajočih letih kdo npr. dvakrat poimenoval v pogovoru Milena ali Helena, sem se nasmehnila in odzvala. Ko me je tretjič, sem ga prijazno popravila: »Irena mi je ime.«


In to kljub temu da sem imela v obdobju iskanja lastnega jaza, torej v času pubertete in mladostništva, tu in tam pomisleke, da je moje ime grozno. Le kaj je bilo očetu in mami, da sta mi dala ime Irena? A vseeno me je torej zmotilo, če me je kdo nagovoril drugače.

V obdobju odraslosti smo na to še bolj občutljivi. V poslovnem okolju napačno nagovarjanje sogovornika (ustno in pisno) izraža sporočevalčevo površnost, nezainteresiranost, neprofesionalnost, neaktivno poslušanje (če smo se mu prej predstavili) … Boste sprejeli v delovno razmerje na delovno mesto, kjer je npr. zelo pomembna natančnost, nekoga, ki vas je naslovil s Tea Zupančič namesto Teja Župančič, Mirjana Kastelec namesto Marjana Kastelic, Andrej Jarc namesto Jernej Janc itn.?
Zagotovo ne. Že njegovo prvo sporočilo sporoča, da ni natančen. To je pač prvi vtis, ki je zelo pomemben. In tako se lahko možnosti sodelovanja končajo, še preden se je to sploh začelo.

Zanimivo pa je, da bolj brusimo svojo osebnost, sestavljamo lestvico svojih življenjskih vrednot in gradimo samozavest ter dobivamo pozitiven občutek lastne vrednosti, bolj smo zadovoljni s seboj. In tudi s svojim imenom. Ta »pomirjenost z imenom« pa izraža osebno zrelost, modrost …

Ko sem tako pred leti proučevala izvor svojega imena, sem prišla do zanimivih ugotovitev. In spoznanja, da je moje ime prav lepo in zagotovo pravo zame. Vesolje s svojimi energijami poskrbi tudi za to, da nam starši dajo ob rojstvu pravo ime.
Moje ime pomeni mir. In je identično imenu Mira. Zanimivo … moji mami je ime Mira. Povezano je z najjužnejšim grškim otokom Santorini, ki ga obdaja Egejsko morje. Ime so mu izbrali križarji po majhni kapeli Svete Irene.


Vi veste, kaj pomeni vaše ime? Pokukajte v Kebrov Leksikon imen.0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off