Zadovoljna (poslovna) ženska

Zadovoljna (poslovna) ženska


Se najdete v tem naslovu? Predvsem mislim na prvo besedo …


Spoštovane gospe, imate za imenom svojega podjetja oziroma za svojim imenom v poslovnem registru okrajšavo s. p.? Kaj to pomeni v vašem primeru? V šali nekateri pravijo, da to pomeni »sami pufi«. A lahko pomeni tudi samostojna punca, super punca, samozavestna punca, srečna punca, srčna punca, srčen posel … in še kaj. Vse je odvisno od nje – te punce. Kaj in kako dela, s kom se druži, kako razmišlja in živi …
Zanimivo. V svojem delovnem okolju se ves čas pogovarjamo o strategiji, vrednotah in poslanstvu podjetja. Vendar … ali se zavedamo, kdo je podjetje? Kdo ga sestavlja? Odgovor je: (tudi) poslovne ženske.
Pomemben je tudi odgovor na vprašanje, ali le poznamo vse prej omenjeno, vemo, da obstaja, ali vse to tudi živimo, čutimo … Če imamo izdelano osebno življenjsko strategijo, z osebnimi vrednotami, poslanstvom in cilji, potem smo v pravem delovnem okolju, med pravimi ljudmi. Vse to je namreč temelj za širšo poslovno strategijo in način dela. Zato moramo vedno začeti pri sebi. Imamo osebne cilje, načrte, želje, prepričanja, sanjarjenja …?
Poslovna ženska za uspešno in zadovoljno življenje med drugim potrebuje: duševni mir, finančno neodvisnost, enakopravno obravnavanje (kot moški), možnosti za neprestano rast in razvoj, pogum, odgovornost ter psihično in fizično zdravje.
In kaj jo lahko pri tem ovira? Delovno in/ali zasebno okolje, ki ji tega ne omogoča, neenakopravnost, pretirana pričakovanja in dokazovanje, pomanjkanje (samo)spoštovanja in podpore iz domačega okolja. Kako lahko te ovire preskoči in premaguje ovire?
Sestavine za poslovni uspeh so tudi: obvladovanje komunikacijskih veščin, poznavanje in spoštovanje poslovnega bontona, usklajenost notranjega in zunanjega jaza, pozitivna samopodoba – samozavest in samozaupanje ter postavljanje in doseganje ciljev.
Vem. Veliko področij sem nanizala in vsako je zase cela znanost. A vredno je paberkovati po njih in jih usvajati. In z njimi v poslovnem smislu osvajati. 
Jaz sem v svet podjetništva aktivno, zavestno in stoodstotno vstopila pred dobrima dvema letoma. In ko se danes ozrem nazaj … Noro! Koliko lepega se mi je v tem času zgodilo. Kaj vse sem naredila, dosegla, se naučila in spoznala! Navdušena sem nad vsemi temi možnostmi, ki nam jih nenehno ponuja vesolje, in nad tem, koliko potencialov je spečih v nas in le čakajo, da jih povabimo na plano …


No, več in natančneje o tem (tudi z uporabnimi recepti) pa že kmalu …”

Kontakt