Prišla, videla, sprejela izziv in se noro zabavala

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste nekaj, čemur ste se sprva upirali ali izogibali, sprejeli in potem celo zelo uživali? Da ste si skratka priznali: »Opa! Vredno je bilo probati!«
Kolikokrat se na zasebnem ali poslovnem področju otepamo nečesa, potem, ko to sprejmemo, pa se izkaže za odlično potezo? Z mnogimi našimi odločitvami, ki so bile sprejete hitro, nepričakovano in brez analiziranja, je tako.
Meni se to večkrat zgodi. Tudi v soboto se mi je. Preprost primer, ki pa je zgovoren dokaz, da vse, kar hočeš, lahko tudi storiš.


Tako je bilo … Imeli smo dan krajevne skupnosti. In v sklopu tega druženje ter nekaj športnih iger. Vse se je dogajalo ob naši lepotici reki Krki ter na njej.
S sestro sva »prileteli« na prizorišče z namenom, da se malo podružimo. Pa naju je moj mož, ki je bil v organizacijski ekipi, hitro povabil k sodelovanju – tekmi v supanju. Najprej sva se upirali in seveda imeli tisoč in en razlog, zakaj ne: nikoli še nisva supali, nisva primerno oblečeni, voda je mrzla (kaj če padeva vanjo), preveč gledalcev je … A ker časa za pregovarjanje in razmišljanje ni bilo veliko, sva si rekli: »Zakaj pa ne?« Več kot pasti v razmeroma hladno reko Krko ne moreva. Bo pa še malo predstave za gledalce.« In sva »splezali« vsaka na svoj sup. Časa za usvajanje tehnike – kako stati, položaj telesa, nog, veslanje … – ni bilo. En, dva, tri … in že sva vsaka na svojem supu bili.
Začetna trema in negotovost sta se prelili v noro uživanje. Pred začetkom še najin dogovor – če ena čofne, to iz solidarnosti stori še druga. No, na srečo se to ni zgodilo. A če bi se, vem, da bi se obe držali dogovora.

Nauk te zgodbe

Vedno, ampak res vedno lahko v vsaki situaciji najdeš vsaj kanček dobrega, zabavnega, poučnega … Tako na zasebnem kot poslovnem področju. NE lahko spremeniš v DA. Če hočeš, želiš, si raziskovalec, si pogumen, prilagodljiv … Torej če imaš v svoji življenjski »malhi« vrline, ki so izjemno pomembne tudi v (krutem) poslovnem svetu.

Kontakt