fbpx
Predaja? Ne, hvala. • PERESA
4024
post-template-default,single,single-post,postid-4024,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Predaja? Ne, hvala.

Predaja? Ne, hvala.

Drugače je. Vse je drugače. Trenutek ni enak trenutku, dan ne dnevu in leto ne letu. A letos ima trditev DRUGAČE JE še močnejši pomen kot sicer.

 

Kaj vse se je zgodilo? Koliko sprememb je bilo? Menjava službe, čakanje, izguba službe … Manj prihodka, več skrbi, kako preživeti. Manj priboljškov, več neplačanih položnic. Prihajale so težave, odhajali ljudje. Za vedno. Prijatelji, znanci, marsikje tudi sorodniki … Ostajale so solze, bolečina, morda jeza in pogosto tudi občutek nemoči.

 

Stiske v (pre)tesnih domovih. Veliko duš in njihovih čustev tudi na le nekaj kvadratnih metrih 24 ur na dan iz dneva v dan. Marsikje kot ekonomski lonec tik pred eksplozijo.

 

Rane se bodo celile dolgo. Zagotovo bomo potrebovali več časa, energije in volje za to, da bomo spet ujeli sebi ljubi življenjski ritem.

Le predati in zlomiti se ne smemo. Pomagajmo sebi in pomagajmo tudi tistim, ki jih prežema fatalistično razmišljanje o brezizhodnosti iz danega položaja.

Zaposlimo svoje misli z novimi idejami. Te naj ne bodo obremenjene s sedanjimi razmerami. Stopimo iz tega primeža strahu in negotovosti ter snujmo svojo prihodnost. Razmišljajmo in načrtujmo drzno, kot da bo že jutri vse v redu.

 

Ne pametujem kar tako, brez osnove. Tudi jaz sem se marca spotaknila ob oviro, imenovano  koronavirus. Zabolelo je, a ne toliko, da se ne bi pobrala in šla naprej. Svojo energijo sem usmerila v iskanje rešitev; ideja je idejo premagovala in ni bilo časa za stokanje ter iskanje izgovorov. Pa tudi kazanje s prstom na druge ali družbeni sistem bi bilo brezplodno. Pogovorila sem se s sabo; kaj imam in kaj sem v tem obdobju sposobna narediti. Za svojo samozavest, občutek lastne vrednosti, izpopolnjenost in ne nazadnje tudi za preživetje.

 

Tako sva s hčerko Satin zasnovali in izpeljali projekt ROKOVNIK. Veliko dni in ur sva tako preživeli ob tuhtanju, viharjenju možganov, ustvarjanju, pisanju, skiciranju … Nastal je izdelek, na katerega sva res ponosni – rokovnik Ujemi ritem v 2021. Vanj sva vložili veliko denarja, a tudi srčnosti in pozitivne energije. To so/ste očitno začutili in ga lepo sprejeli. Tako sva si napolnili tiste dneve, ki bi bili sicer najbolj »brezdelni«.

 

Zakaj to pišem? Vem, da ne bo vsak začel pisati knjige ali delati rokovnika, ko bo težko. To ni vzorec za vse vas in ni ga smiselno kopirati. Lahko pa vsak pri sebi najde svoje potenciale, naredi načrt za uresničitev želje, ki jo je iz različnih razlogov dolgo odrival na stran … Zdaj izgovora »Nimam časa« ni. Opremite se s pogumom, ustvarjalnostjo, motiviranostjo, vztrajnostjo, voljo in verjemite. Verjemite vase.

 

Ko verjameš vase, vesolje poskrbi za to, da se vse prav sestavi.

 

Skrb za individualno bivanjskost, ki pa je del kolektivne, naj bo na piedestalu, ne družbena kritičnost. Usmerjajmo misli in z njimi energijo v dobro, v reševanje iz brezna tesnobe in žalosti. Pazimo na svoje misli in njihovo ubeseditev; z njimi raje gradimo, kot da bi podirali.

 

Objem,
Irena

Oznake:
,


0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off