fbpx
(Ne)sreča nikoli ne počiva • PERESA
3186
post-template-default,single,single-post,postid-3186,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

(Ne)sreča nikoli ne počiva

(Ne)sreča nikoli ne počiva

Kot to naredim običajno, sem tudi takrat prišla na cilj veliko prej, preden sem začela predavati. A ker poznam in upoštevam bonton, seveda nikoli ne potrkam na vrata podjetja, v katerem delam, prezgodaj.

Tisti dan sem predavala v organizaciji, ki je v središču Ljubljane. Po tovorjenju vse obvezne prtljage (od računalnika do gradiva) od parkirišča pri glavni železniški postaji do cilja sem bila kar konkretno »naspidirana«.

Stopila sem v kavarnico nasproti moje »ciljne točke«, da v miru popijem kavo in opravim svoj kratek ritual pred začetkom dela. A tisto jutro v tisti kavarnici pač ni šlo vse po načrtih.

Sedem v svojo »ložo« in se udobno namestim. Naročim meni priljubljeno »latte macchiato«, natakarica seveda doda še kozarec vode in vse oplemeniti z nasmehom.

Potopim se v svoj svet, se družim s svojimi afirmacijami in pozitivnimi mislimi, naredim še eno kratko tehniko in se odpravim na stranišče.

Lokal je simpatičen, iz svojega kotička moram po dveh stopnicah, na kar pa nisem bila pozorna. Nekoliko zatemnjen prostor in moja radovednost med gibanjem (češ, da že sproti vidim, kje, na katerem koncu piše WC) botrujeta k temu, da stopnički spregledam. In kaj sledi? To, da se zakotalim naravnost pod točilni pult (torej šank). Hitro vstanem, na smeh mi gre, ko zagledam v sosednjem separeju gospo, ki ji skoraj pade iz rok skodelica s kavo, ki jo med klepetom s še eno osebo nese k ustom. Vam povem …, kot iz komedije.

Na smeh mi gre še nekaj časa in si mislim: »Še dobro, da sem fit in se nisem poškodovala. In še dobro, da imam, kar sicer ni moja navada, tokrat zaprto torbico, saj bi se v nasprotnem primeru vseh 21 pisal in 7 šmink zakotalilo po lokalu. Pa še kaj drugega, kar domuje v njej.

Si predstavljate, da vstanem, se ozrem naokoli, naslonim na točilni pult in zapeljivo natakarju rečem: »Gospod natakar, še en konjak, prosim.«

No, izposodila sem si verz Janeza Menarta iz njegove pesmi Croquis. Ker mi je takrat res prišla na misel, kajti nenatančen opazovalec bi res lahko pomislil, da je moja nerodnost povezana s promili alkohola v telesu, ki pa jih seveda ni bilo.

A s to prigodo želim sporočiti, da na dejanja, ko se že zgodijo, ne moremo vplivati, ne moremo jih več spremeniti. Vse, kar imamo, je le teorija izbire: se bomo odločili za jezo, nejevoljo, žalost, strah … ali za smeh, humornost in še kaj pozitivnega.

Od ustrezni uri sem odšla med udeležence moje izobraževalne delavnice in imela odličen povod za motivacijski uvod, saj se je ta pripetljaj zelo lepo ujemal z vsebino našega takratnega druženja.

Objem.

Irena0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off