Odidite iz čakalnice!

Odidite iz čakalnice!

Kje ste in kaj počnete? Za kaj in za koga potrošite vsak dan svojih 86.400 sekund? Ste ves čas na preži in v lovu za najboljšim trenutkom? Nenehno hlastate za tistim, česar v tem trenutku nimate?


Uf, koliko vprašanj. Vprašanj, ki zahtevajo iskreno osebno inventuro in odgovore.

Če ob tem ugotovite, da ste v čakalnici, kjer se tre ljudi, ki negodujejo, čakajo, jokajo, stokajo, se pritožujejo, smilijo sami sebi, iščejo napake na drugih in obžalujejo …, vedite, da je ta prostor – čakalnica – poguben.
Hitro vstanite in pobegnite iz nje. Vsak dan, kaj dan, vsak trenutek šteje. Takšna čakalnica je hkrati hiralnica.

Danes naredite in recite, kar želite. Ne iščite izgovorov in si ne postavljajte namišljenih ovir. Če želite npr. plesati, se vpišite na plesni tečaj. Če želite narediti potapljaški izpit, poiščite datume tečaja in se prijavite nanj. Če se želite udeležiti svojega prvega maratona, hop po opremo, poiščite trenerja in začnite trenirati. Če želite zamenjati službo, ne stokajte in ne trpite več, ampak začnite pisati vloge oziroma prošnje, hoditi na izobraževanja, konference in družabne dogodke, se doma dodatno izpopolnjevati … in priložnost za službo bo zagotovo prišla.

Izgovori, da boste nekaj storili ali dosegli …  
– ne na sredini meseca, na začetku prihodnjega pa res začnem trenirati;
– ko bom dobila v službi povišico;
– samo da otroci še malo odrastejo;
– ko bo lepo vreme;
– še hišo dokončamo, potem pa res;
– ko bom odplačala kredit …, so jalovi.

Vsi ti »KO-ji« človeku zamegljijo um in so uničujoči virusi. Dlje ko so v človeku, bolj se razraščajo in težje jih je ustaviti, pregnati. V skrajnem primeru lahko povzročijo v človeku (telesno ali/in duhovno) umiranje na obroke.
Zato odmislite nevarne »KO-je« ter (za)živite zdaj. In proces se bo začel. Nekje je treba začeti. In ravno zdaj je pravi za začetek. Ne ustrašite se ga! Vzneseno in pogumno se odpravite na raziskovanje svojega življenja in številnih priložnosti, ki vam jih to ponuja. Brez izgovorov!

Kontakt