fbpx
Hvala, neznanec • PERESA
3343
post-template-default,single,single-post,postid-3343,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-mobile,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Hvala, neznanec

Hvala, neznanec

Vedela sem. Že zjutraj sem vedela, da bo dan lep. Tako sem se odločila in energija je bila prava. Nekaj je bilo v zraku … Jaz pa polna pričakovanj in radovednosti, kaj zanimivega se bo zgodilo, bom ugotovila, spoznala … v družbi ljudi, ki jih še ne poznam.
No, pravzaprav se tako odpravim na predavanje vsakič. Ne stokam in ne jokam, da je pred mano dolga pot, na cilju pa me čakajo neznanci. Prav veselim se jih, vožnjo pa si zapolnim z ustvarjalnim notranjim monologom – viharjenjem možganov ali kakšno manjšo miselno osebno inventuro …
Tako je bilo tudi tistega dne, ko sem se vozila iz Novega mesta proti Mariboru.
Jutranji hlad je predal prostor sprva še malo prestrašenemu soncu. Ki pa je postajalo tako in drugače vse močnejše. In moje razpoloženje je bilo temu primerno. Moje predavanje je bilo na vrsti sredi dneva, zato sem parkirala v parkirni hiši v bližini konference, na katero sem šla. Prvič sem bila tam in če kje, sem prvič povsod zmedena v ogromnih parkirnih hišah. A izkušnje me krepijo, napaka pa učijo … Tako sem kot pametna ženska fotografirala oznako ob avtu, kje sem parkirala, da se ne bom ves dan ukvarjala s tem.
In sem šla. Novim delovnim dogodivščinam naproti. Po res vrhunskem vzdušju, ki smo ga ustvarili v dvorani z 80 udeleženci predavanja, me je od tam kar neslo. No, take občutke po delu, s katerim ste zadovoljni, verjetno poznate vsi.
Že med potjo od parkirne hiše pa sem pogrešala šal. »No, očitno sem ga pozabila v avtu,« sem pomislila in se s tem nisem obremenjevala.
Ko sem se vrnila po nekaj urah v garažo, pa se je začela moja »avantura«. Kljub fotografirani oznaki ni bilo tako enostavno v večnadstropni stavbi najti avta. A je šlo. 🙂
Osrednje sporočilo te zgodbe pa se začne … zdaj. Zagledam svoj avto, si oddahnem in grem proti njemu. Pridem do njega in zraven zagledam šal, ki visi na cevi. Bil je moj … »Uauuu! Nekdo ga je našel in pustil na takem mestu, da ga bom zagotovo opazila,« pomislim. No, vzklik je bil kar glasen, tako da sem z njim privabila pozornost mlajšega para v bližini.
Morda to za koga ni nič posebnega. Morda bi kdo v taki situaciji pomislil: »Ah, moj šal.« Morda kdo drug: »Edino prav.« Jaz pa sem skoraj zavriskala. Priznam, tudi pod vtisom »vibracij«, ki sem jih čutila v dvorani. A ne samo zaradi tega. Res sem bila navdušena nad lepo gesto neznanca.
Šal ni bil vreden več kot 15 evrov in lahko bi si kupila novega. A prijaznost neznanca (ali neznanke) me je res navdušila. Srčni občutki so me prevevali tudi med vožnjo na zelo prometni cesti proti domu. A tudi zaradi tega je bilo vse lažje.
Ob tem dogodku oziroma dejanju se mi je znova potrdila moja »filozofija«, da se dobro z dobrim vrača. Morda ne v istem trenutku, dnevu, na istem mestu, od iste osebe … A zagotovo se. Prijaznost ni človekova dolžnost. Je pa odlika. Je skupek srčnosti, vljudnosti, dobrote, pozitivne naravnanosti, ljubezni, sočutja … In veliko naštetega sem zaznala v tej opisani na videz preprosti gesti neznanca. Hvala, neznanec. Poskrbela bom, da se bodo niti prijaznosti razprostirale naprej.0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off