Zid

Kaj naredite, ko ga zagledate pred seboj, v svoji glavi?

Zid, zgrajen iz strahu, dvomov, negativnih prepričanj …, a trd, kot bi bil iz cementnih zidakov?
Za nekatere tak zid predstavlja nepremagljivo oviro, za nekatere neverjeten izziv.
Kako se ga lotiti? Če imate sanje, ki jih želite uresničiti, vaša ideja pa je res realna, uresničljiva, naj vas zid od tega ne odvrne. Odpravite se na pot s to veliko idejo, ki se je v sanjah rodila. Spakirajte v svojo življenjsko popotno bisago pogum, voljo, vztrajnost, odločnost … in akcija!
Vendar, lepo vas prosim, ne ustavite se pred prvim zidom. Seveda ne bo pot do cilja ves čas ravna, čista in enostavna. A če je ideja prava, naj postane vaš načrt. In udejanjite ga.
Ovire so pred vami le zato, da vas preskušajo. Preskušajo vašo voljo, moč, vztrajnost, načelnost … in vaše kreposti. Zanima jih, koliko in kaj ste pripravljeni narediti za svoj cilj. Ne odnehajte prehitro. Ne odnehajte takoj, ko zagledate zid.
Najboljše stvaritve, dosežki, dejanja … so nastali iz umskega znoja človeka, ko je na poti do njega kresal svojo osebnost in rasel. Od največje bolečine, skoraj dokončnega obupa in umika do uspeha je le še tisti premik v vaši glavi, ki vas loči od zmage. Žal jih mnogo ravno v teh ključnih trenutkih in stanju odneha. Ne postanite del te množice tudi vi. Saj ste verjetno že slišali, da »ravno, ko je gosenica mislila, da je konec sveta, se je spremenila v metulja«.
Naj vam zato ne zmanjka duševne moči za še en tisti korak več. Kajti bogato boste nagrajeni za to, da se niste ustavili pred zidom. Preplezajte ali obidite ga.
Na drugi strani vas čaka izjemna nagrada v obliki veselja, ponosa, samozavesti in občutka lastne vrednosti. In to je tisto, kar šteje. To so pomembne niti, iz katerih je stkan vaš dosežek. In naj bo iz njih stkano tudi vaše življenje.

Kontakt