S Politiko zasebnosti Irena Potočar Papež – podjetje Peresa (v nadaljevanju Podjetje Peresa) določa pravice in obveznosti uporabnikov spletnih strani peresa.si. Ta politika velja za podatke, ki jih zbiramo o vas, ko uporabljate spletno stran peresa.si, spletno trgovino, druge izdelke in storitve, ki so na voljo na omenjeni spletni strani ali prek nje. Vse pridobljene osebne podatke uporabnikov spoštujemo in varujemo skladno z veljavno zakonodajo in se zavezujemo, da bodo vsi osebni podatki, pridobljeni prek ali z uporabo spletne strani, skrbno varovani ter uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani.

Uporabnika zavezujeta dokumenta Politika zasebnosti in Zakon o varovanju osebnih podatkov, ki je veljaven v trenutku obiska ali uporabe spletne strani. Uporabnik z dostopom na spletno stran ali uporabo spletne strani soglaša oziroma dovoljuje, da zbiramo, vodimo, vzdržujemo, nadzorujemo ali kako drugače obdelujemo osebne podatke, ki se nanašajo nanj, skladno s to Politiko zasebnosti, Pogoji uporabe. Politika zasebnosti je del Pogojev uporabe in si pridržujemo pravico do spremembe Politike zasebnosti kadar koli, brez predhodnega obvestila.

Zakaj in katere osebne podatke zbiramo?

Zbiramo le podatke, ki so potrebni – npr. za zagotavljanje naših storitev, za komuniciranje z vami ali/in za izboljševanje storitev. Podatki, ki se nanašajo na uporabnika, vključujejo med drugim podatke, ki jih podjetje Peresa pridobi v zvezi z dostopom uporabnika na spletno stran, ime, priimek, naslov, telefonsko številko, informacije o plačilu, podatke za dostop do računa na tej spletni strani in/ali podatke, ki jih uporabnik sam posreduje. Uporabnik se zavezuje, da bosta uporabniško ime in geslo varovana z njegove strani in da bo preprečil dostope nepooblaščenim osebam.

Vse vsebine uporabnikov so objavljene na lastno odgovornost. Pridržujemo pa si pravico, da vsebine kadar koli pobrišemo (predvsem zaradi žaljivih vsebin in nespoštovanja kulture dialoga). Morebitne zunanje povezave na strani Peresa niso pod našim nadzorom.

Peresa lahko zbira podatke za:

  • registracijo in aktivacijo računa,
  • procesiranje naročil,
  • tehnično podporo in podporo uporabnikom,
  • nadgradnje izdelkov in storitev,
  • marketinške aktivnosti,
  • dostope do storitev na straneh partnerjev,
  • druge namene, potrebne za uporabo storitev.

Kje se podatki zbirajo in kako dolgo se hranijo?

Podatke zbiramo na spletni strani, lokalno za namene testiranja in varnostnih kopij, za komunikacijo prek elektronske pošte uporabljamo tudi MailChimp, Sendfox. Za namene enostavne komunikacije in poslovanja lahko uporabljamo tudi druge zunanje storitve, ki so skladne z GDPR.

Osebne podatke hranimo samo toliko časa, kot je potrebno (imamo razlog za hrambo). Kadar koli se lahko odjavite od prejemanja novic ali zahtevate izbris podatkov.

Za morebitna vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti uporabnik lahko piše na e-naslov irena@peresa.si

Kdo ima dostop do podatkov?

Vse podatke bomo posredovali samo tistim, ki potrebujejo podatke izključno za procesiranje naročil in zagotavljanje storitev, tistim, ki so pod zavezo nerazkrivanja, in svojim zaposlenim, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim kapitalsko povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo skladno z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, z osebno privolitvijo uporabnika ali v pogodbenem razmerju. Uporabnik se strinja, da smemo zbrane podatke posredovati poslovnim partnerjem, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim kapitalsko povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo skladno z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju.

Kakšna je vaša odgovornost in pravice?

Uporabnik prevzame odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadar koli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov in zahteva izbris uporabniškega računa. Uporabnik hkrati potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj – razen, če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. V tem primeru bomo storili vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve.

Za morebitna vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti uporabnik lahko piše na e-naslov irena@peresa.si.

Kadar koli uporabnik dostopa na spletno stran, se avtomatično beležijo nekateri neosebni podatki (za spletno analitiko). Te informacije uporabljamo za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam.

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik prek sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Promocijska elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot takšna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati promocijskih vsebin, je treba brezpogojno upoštevati.

Informacije, ki jih o sebi posredujete podjetju Peresa, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.

V primeru spremembe svojih podatkov lahko kadar koli zahtevate popravke ali izbris na e-naslov irena@peresa.si.

Varnost

Nobena spletna storitev ni 100-odstotno varna, a si ves čas prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, spreminjanjem ali uničenjem. V ta namen sprejemamo ustrezne ukrepe.

Kontakt