fbpx
Je življenje gledališče • PERESA
3321
post-template-default,single,single-post,postid-3321,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

Je življenje gledališče

Je življenje gledališče

Na vsakem koraku poslušamo, da je človek največji kapital v 21. stoletju. A ta trditev sama po sebi še nima vrednosti. Največjo vrednost ima namreč res človek (tudi v delovnem okolju), a ne kdor koli in kakršen koli. Ima jo tisti, ki ga odlikujejo prave vrednote, ki ima jasne cilje in zgrajeno osebnost. Človek, ki ve, kaj hoče, a hkrati ravna v skladu z družbenimi merili. Pri tem je pomembno, da so njegove vrednote, cilji, stališča v skladu s tistimi, ki jih ima »njegovo« podjetje. Če tega ni, je vse zaman. Če mu v zasebnem življenju npr. poštenost ne pomeni veliko ali pa sploh nič, tega ne more ceniti in delovati v skladu z njo v delovnem okolju. Če v zasebnem življenju hitro obupa, nikoli ne dokonča začetega dela, je pri tem tudi površen …, je zagotovo »slika« zelo podobna tudi v službi.
Govorim o dveh jazih: javnem in zasebnem. Tisti, ki je dober igralec in spreten retorik, ima morda lahko nekaj časa dva scenarija, dve strategiji, dva pogleda na svet … A prej ko slej se javni jaz zlomi in podredi zasebnemu. To pa povzroči različne reakcije pri sodelavcih, poslovnih partnerjih, znancih, prijateljih in sorodnikih: razočaranje, jezo, žalost, privoščljivost, usmiljenje … Odvisno od vsakega posameznika.
Zato je pomembno vnašati v vsak svoj dih, gib, besedo, pogled … pristnost. Idealno je, če sta javni in zasebni jaz usklajena, da je nasmeh ob jutranji kavi v domači kuhinji enako pristen kot tisti, ki ga ima človek za pisalno mizo v pisarni.
Zato ne igrajte! »Bodite to, kar ste! Ostalih je tako in tako že preveč,« je dejal Tone Pavček. A če se vaše zasebno obnašanje ne sklada s službenimi pričakovanji, pravili in normami, ni pravega mesta za vas v takem okolju. To je namreč »tek na kratke proge«. Nekaj časa boste lahko svojo življenjsko energijo (vključno z ustvarjalno) usmerjali v dva »jaza«, a tovrstne kondicije vam bo začelo primanjkovati in maska bo začela razpadati … Poiščite si delovno okolje, v katerem boste lahko vi res vi. Če takega okolja ni, nastavite ogledalo sebi … Morda pa je čas za spremembo. Zakaj pa ne? Vse se spreminja in vsi se spreminjamo. To naj bi se dogajalo z namenom, da bi se bolje in lažje razumeli, dopolnjevali drug drugega, si ustvarjali boljši zasebni in delovni prostor. Vse to nam namreč prinaša oziroma obeta boljše, kakovostnejše življenje. Ga plemeniti in bogati. Osebnostna rast se nikoli ne konča, nima »limita«. In prav vsak dan prinaša novo svežino, omogoča rast, nudi pogoje za razvoj, preporod … Odločitev je v rokah vsakega posameznika! Življenje je namreč predragoceno, da bi bili marioneta.”0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off