fbpx
DA namesto NE - Napotki otrokom • PERESA
3331
post-template-default,single,single-post,postid-3331,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3483

DA namesto NE – Napotki otrokom

DA namesto NE – Napotki otrokom

»Pazi, da ne boš padel!«

Pomlad prihaja tudi v naše kraje. In z njo se že veselo napoveduje tudi lepo vreme – topliin sončni dnevi. Vse to pa prinaša še nekaj: povabilo otrokom k druženju in igri na prostem. In z vsem tem otroško razigranost, pogum, sproščenost, neobremenjenost …
Otroški vrvež bo spet radostno preplavil igralne površine – igrišča, travnike, peskovnike, gugalnice … Pomislite, s katerimi besedami kot starši otroka pospremite ven ali pa kaj mu rečete na klopi, preden se poda s prijatelji v avanturo – npr. na tobogan nekaj metrov stran od vas in vašega budnega očesa.
Se kdaj zalotite, da otroku rečete: »Pazi, da ne boš padel. Glej, da se ne boš polomil. Da le ne prideš domov z buško.« In tako naprej. In tako naprej. Odvisno od starosti otroka in njegove samostojnosti. Seveda ob tem mislite, da ga pospremite v igro s pomembnimi in vzgojnimi besedami.
Vendar … zakaj? Zakaj ta negativen prizvok, opozorila, napovedovanje (eni bi rekli – čaranje)…, če lahko isto željo, priporočilo, nasvet izrazimo tudi z drugimi, pozitivnimi besedami? Kako bi torej vse to zvenelo, če bi obrnili besede na glavo?
»Lepo se imej. Bodi previden. Čuvaj se in uživaj v igri! Rad/a te imam.« Odločite se raje za pozitivna navodila in usmeritve, s katerimi boste spodbujali zaželeno (in varno) vedenje. Vedite, da v mislih ustvarjamo resničnost – zase in za svoje najbližje.
Žuganje ustvarja strah v otroku in napoveduje nesproščeno igro, velika verjetnost pa je tudi, da vam vesolje prisluhne. Zakon privlačnosti je temeljni zakon. O tem razlagajo tudi kvantni fiziki. A o resničnih primerih iz mojega življenja v zvezi s tem v prihajajočih zapisih.
Ob koncu tega zapisa pa le še en namig: namesto da otroku za popotnico ven požugate s prstom, okrepljeno s povzdignjenim glasom, ga raje objemite.0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   alja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anita Get 2.39  off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   anja10 Get 10% off 10% popust na rokovnik Ujemi ritem v 2021.
   blackfriday Get 20% off
   butik10 Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   danžena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   danzena Get 10% off 10 % popusta na celoten nakup + brezplačna dostava
   danzena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danžena Get 10% off 10 % popust na vse.
   danzena Get 0.00  off Brezplačna dostava na celoten nakup.
   darilo10 Get 10% off 10 % popust na knjigo Moj prijatelj BonTONČEK.
   dom15 Get 15% off 15 % popust na planer 2023 (spirala).
   dostava Get 0.00  off Brezplačna dostava na vsa naročila.
   drugadrugi Get 10% off 10 % popust na planer Ujemi ritem v 2021.
   ema20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik (spirala).
   evab Get 10% off 10 % popust na rokovnik.
   franko Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   free Get 0.00  off Brezplačna poštnina na naročilo nad 9 evrov.
   gaja20 Get 20% off 20 % popust na rokovnik 2023 (spirala).
   gregor10 Get 10% off