fbpx

O Ireni Potočar Papež

Irena Potočar Papež je univ. dipl. pedagoginja in profesorica slovenščine. Po 24 letih delovne dobe, v kateri je »prepotovala poslovne kraje« od vrtca, dveh osnovnih šol in srednje šole (vključno z gimnazijo) do lokalne javne uprave in gospodarstva, še vedno iskreno na »zlajnano« vprašanje Kaj bi študirala, če bi se še enkrat odločala? z navdušenjem odgovori, da točno to, kar je. Svoje življenjsko poslanstvo Z novimi (spo)znanji do osebnih zmag in zadovoljstva uresničuje v okviru lastnega podjetja Peresa in pravi, da so občutki ob tem izjemni. Predstavi se z inicialkami svojega imena in doda, da v njej harmonično domujeta oba JAZA – zasebni in poslovni.

Zato pravi, da je …

Iskrena

in se trudi biti tudi Inovativna

Radovedna

Radovedna in Romantična

Energična

Energična in Empatična

Naravnana pozitivno

Naravnana pozitivno in včasih Navihana

Aktivna

Aktivna in zdravo Ambiciozna

Njen prav poseben izziv je navdušiti nenavdušene za (samo)izobraževanje in delanje lastne osebnostne inventure. Svoj poslovni svet plemeniti in osmišlja z izvajanjem izobraževanj, vodenjem prireditev za različne ciljne skupine in priložnosti ter lektoriranjem. Predava in vodi delavnice z uporabnimi in aktualnimi vsebinami: slovenski jezik (pisno in ustno sporočanje, netiketa), medsebojno komuniciranje (poslovno in zasebno), poslovni bonton, organizacija dogodkov, javno nastopanje in retorika, oblikovanje ter postavljanje ciljev in druge teme za osebnostno in poslovno rast.
I have always imagined that Paradise will be a kind of library.

Znanje, ki si ga je pridobila s formalnim izobraževanjem, je nadgrajevala na številnih seminarjih in delavnicah. Odlična izkušnja ji je bilo delo na regionalnih radijskih postajah, pri časopisih in na Televiziji Novo mesto, kjer je imela med drugim dve avtorski oddaji: POVEJ! in Moja sLOVEnščina. Več let je imela redno rubriko o jezikovnih namigih v mesečniku, piše članke za različne revije in lektorira različna besedila. Ukvarja se tudi s kreativnim pisanjem za različne naročnike. V izobraževalna druženja vnaša izkušnje in primere dobrih praks iz šolskega okolja, javne uprave in politike ter gospodarskega sveta.

Je NLP praktičarka in mediatorka. Pristojna državna komisija ji je podelila habilitacijo za poučevanje na višjih šolah (predmeta Poslovno komuniciranje in vodenje ter Kultura vedenja).

Morda jo boste kdaj na pločniku »zasačili« med fotografiranjem obcestnega plakata z jezikovnimi napakami, ki ga boste lahko kmalu nato z ustreznim popravkom videli na njeni FB strani Irena Potočar Papež – Osebni in poslovni uspeh.

Njen vseživljenjski cilj, ki je vpet tako v njeno zasebno kot poslovno okolje, je nenehno potrjevati misel Avgustinusa, da »mora v tebi goreti, kar želiš zanetiti v drugem«. In zavedanje, da je pomembna SR(E)ČNOST.